A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi noi cu masline si ceapa verde

Postat de: caroline in Mancaruri de post

Cartofii se spala si se curata de coaja.Se taie in jumatati sau sferturi ( depinde de marimea lor) . Ceapa o spalam si o taiem rondele.Maslinele se oparesc 2 minute in apa clocotita. Intr-o...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: nilgun in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o...Citeste continuarea

Cartofi copti

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Se aleg cartofii mai potriviti de marime.Se spala,se sterg de apa si se pun la cuptor asa in coaja :). Se tin la cuptor cam 1 ora la temperatura mare. Cand sunt gata se scot si se taie in doua.In...Citeste continuarea

Chec cu cacao si zmeura

Postat de: timea in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea

Ciorba de legume in paine

Postat de: tammar in Ciorbe

Curatam toate legumele si le taiem cuburi (sau le dam pe razatoare) dupa preferinta. Calim morcovii si telina ,apoi stingem cu  vreo 3-4 L apa si lasam sa fiarba la foc  potrivit, cand...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: Luana in Prajituri

Crema pentru cremsnit se mixeaza cu laptele si frisca pana devine o crema destul de consistenta .Daca este prea tare adaugati putin lapte . Peste prima foaie punem crema, o intindem bine si...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: Corina33 in Prajituri

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin. Turnam...Citeste continuarea

Ciocănele în vin alb

Postat de: portiadelumina in Pui

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Dya in Dulciuri

  Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom...Citeste continuarea

Cornulete cu nectarine si Ceva fin...

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Lasam aluatul la dezghetat Intindem foaia pe masa de lucru si taiem triunghiuri Ungem fiecare triunghi cu crema de branza Spalam nectarinele, la scoatem samburii si taiem feliute...Citeste continuarea

Crema cu branza Ceva fin si zmeura

Postat de: Bunica in Dulciuri

Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate pana sta pe teluri. Branza se amesteca impreuna cu mierea ,zaharul vanilat si gelatina hidratata. Toate...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne de pui

Postat de: Silvia74 in Aperitive / Garnituri

Am curatat ciupercile si le-am lasat sa se usuce de apa. Am pus ceapa la calit pana s-a inmuiat, apoi carnea de pui am lasat-o pana a devenit albicioasa, apoi am adaugat si coditele...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Bunica in Ciorbe

Puiul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l. Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de...Citeste continuarea

Ciorba din carne de vacuta a la grec

Postat de: COSTEO in Ciorbe

Se curata carnea de pielite si de oasele mici,se spala,se taie cuburi mici,se pun la fiert cu 1 litru de apa rece. Se fierbe la foc mic,pentru ca toxinele sa poata iesi din carne,pana cand da...Citeste continuarea

Creme brulee cu crema de bostan

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de...Citeste continuarea

Clatite gratinate

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Pentru foile de caltite, mixam toate ingredientele, si apoi, din compozitia obtinuta coacem pe ambele parti fiecare foaie, in parte. Separat pregatim compozitia, amestecand toate...Citeste continuarea

Cosulete cu legume si "Ceva pufos"

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- morcovii se toaca marunt - se aseaza morcovii in cosulet - adaugi boabele de porumb - asezi deasupra crema de branza - decorezi cu patrunjel verde   Citeste continuarea

Cornuri dospite a la Gaby

Postat de: panacris in Dulciuri

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați...Citeste continuarea

Cornulete pufoase cu gem

Postat de: papabundetot in Prajituri

Intr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor,am tunat peste drojdie putin lapte,atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia,am adaugat apoi o lingura de faina si am...Citeste continuarea

Clatite cu gem

Postat de: papabundetot in Prajituri

Intr-un bol de plastic cu peretii mai inalti,am pus faina,ouale,sarea,zaharul vanilat si am amestecat pana cand ouale s-au desfacut,am adaugat apoi treptat lapte rece,pana cand compozitia a ajuns...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati si smantana la...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

-Cartofii se spala se fierb in apa cu sare .Se curata si se taie rondele . -Ceapa curatata se taie pestisori . Se prajeste in ulei cu carnatii grosi taiati rondele . -Ceapa si carnati se...Citeste continuarea

Conopida frantuzeasca

Postat de: amalia01 in Mancaruri de legume

Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare Ouale se bat cu putina sare Pieptul se taie cubulete Un vas termorezistent se unge cu putin ulei Se aseaza un strat de...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi....Citeste continuarea

Copanele cu ciuperci champignons si...

Postat de: Alina26 in Pui

1.Am spalat copanelele,le-am frecat cu sare si piper,le-am pus intr-o tava cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor la 180° timp de 20 de minute. 2.Intre timp am spalat ciupercile si...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Spalam bine struguri si ii lasam sa se scurga de apa. Rupem bobitele de pe chiorchine. Spalam borcanele si le scurgem de apa. Asezam bobitele de struguri in borcane,adaugam 3-4 linguri de...Citeste continuarea

Coronita cu piept de pui

Postat de: sufletista in Pizza

Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana...Citeste continuarea

Castraveți murați rapid

Postat de: panacris in Conserve

Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...Citeste continuarea

Covrigei de casa cu cascaval si...

Postat de: FlaviaD in Aperitive / Garnituri

Am pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa. Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste...Citeste continuarea

Cascaval pane cu salata de rosii si...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Avem nevoie de 2-3 felii de cascaval pt o portie. Feliile trebuie sa fie groase de aproximativ 1 cm. Oul se bate cu un praf de sare, se pune o tigaie la incins cu 1 lingura ulei de masline, se...Citeste continuarea

Cornuri din aluat dospit cu branza...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Aluat. Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca. Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!)...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- cartofii ii cureti de coaja si ii tai felii - ouale le cureti de coaja si le tai felii si presari putina sare - muschiul il tai felii subtiri - un vas termorezistent il ungi cu ulei si...Citeste continuarea

Carne de porc cu pilaf de orez

Postat de: Valclaudia in Porc

Eu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati. O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai punem la fiert oasele  in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si...Citeste continuarea

Ciorbă de perişoare

Postat de: portiadelumina in Ciorbe

Cine  a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am...Citeste continuarea

Curcan cu paste

Postat de: ianculubita in Curcan

Carnea taiata cubulete, spalata, o punem intr-un vas la calit cu ceapa si usturoi taiate marunt; adaugam 1ceasca cu apa iar dupa 15-20 minute sosul de rosii; amestecam bine totul condimentam sosul...Citeste continuarea

Clatite cu lapte si "Ceva fin" cremos

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Se pun in castron, faina, sarea, zaharul, esenta de vanilie si oul. Pe rand se adauga laptele si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei , se pune cu polonicul si se uniformizeaza, se lasa la...Citeste continuarea

Cod cu ceapa, cartofi si ou...

Postat de: xana in Peste

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt). Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata...Citeste continuarea

Crema desert de avocado

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

- Taiem avocado in jumate si curatam de mijloc. Scoatem miezul cu o lingura intr-un vas si il pasam cu o furculita. Adaugam vin de porto dulce si zahar dupa gust (2-3 lingurite). Amestecam totul ,...Citeste continuarea

Caramel

Postat de: portiadelumina in Dulciuri

Pentru pregătirea caramelui este nevoie de un vas în care se poate amesteca lejer, evident, proporţional cu cantitatea de caramel dorită. În vasul ales, la foc mic, se pun...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar

Postat de: CookieMonster in Porc

1. Taiem ceafa in felii groase de un deget. Le punem piper si sare dupa gust. 2. Cand focul gratarului s-a domolit, se vad numai carbunii, stergem bine gratarul cu o perie de sarma si apoi il...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Piersicile le spalam bine si le taiem in 2,scoatem samburii, dupa care le asezam in borcanele spalate si sterilizate, Adaugam zaharul si cel vanilat, Umplem borcanele cu apa,le inchidem bine...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Ii pasam apoi impreuna cu untul si condimentele, adaugam smantana, ouale si branza proaspata si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea

Chec cu zmeura

Postat de: sufletista in Prajituri

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele, Amestecam faina cu praful de copt si...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: manu_ela in Mancaruri de legume

Legumele le fierbi in apa cu sare, le scurgi de zeama si le zdrobesti in blender sau cu presa de piure. Adaugi sare, piper, oul, patrunjelul taiat si cele 2 linguri de faina. Din compozitie...Citeste continuarea

Ciulama din măruntaie de pui

Postat de: panacris in Pui

Ceapa și morcovii se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin...Citeste continuarea

Cartofi si pulpe la cuptor

Postat de: ianculubita in Pui

Calim ceapa si usturoiul taiate marunt in ulei incins,adaugam pasta de rosii,condimentam cu sare,piper,cimbru si dam deoparte; cartofii curatati,spalati,taiati in felii mai mari,amestecam cu...Citeste continuarea

Costita cu angelli cherry

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Costita se portioneaza si se pune in tava. Se condimenteaza, se pune usturoiul taiat feli sau cubulete, iar la final se pune angelli cherry si apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da...Citeste continuarea

Chiftelute dietetice la cuptor

Postat de: ReteteDePoveste in Aperitive / Garnituri

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Tocam legumele marunt si le amestecam cu carnea tocata. Eu le-am bagat la robot pana s-au maruntit. Daca nu aveti, le puteti da prin razatoare. Atentie,...Citeste continuarea

Crema de branza cu avocado si...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Amestecam toata branza intr-un vas, impreuna cu un avocado dat pe razatoare, castravetii bine spalati si razuiti cu tot cu coaja, apoi bine scursi de zeama, usturoiul zdrobit si la sfarsit...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: adnia in Dulciuri

 Intr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]