Cartofi noi cu masline si ceapa verde
Postat de: caroline in Mancaruri de postCartofii se spala si se curata de coaja.Se taie in jumatati sau sferturi ( depinde de marimea lor) . Ceapa o spalam si o taiem rondele.Maslinele se oparesc 2 minute in apa clocotita. Intr-o...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: nilgun in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriSe aleg cartofii mai potriviti de marime.Se spala,se sterg de apa si se pun la cuptor asa in coaja :). Se tin la cuptor cam 1 ora la temperatura mare. Cand sunt gata se scot si se taie in doua.In...Citeste continuarea
Chec cu cacao si zmeura
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea
Ciorba de legume in paine
Postat de: tammar in CiorbeCuratam toate legumele si le taiem cuburi (sau le dam pe razatoare) dupa preferinta. Calim morcovii si telina ,apoi stingem cu vreo 3-4 L apa si lasam sa fiarba la foc potrivit, cand...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Luana in PrajituriCrema pentru cremsnit se mixeaza cu laptele si frisca pana devine o crema destul de consistenta .Daca este prea tare adaugati putin lapte . Peste prima foaie punem crema, o intindem bine si...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: Corina33 in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin. Turnam...Citeste continuarea
Ciocănele în vin alb
Postat de: portiadelumina in PuiAm spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Dya in DulciuriMixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom...Citeste continuarea
Cornulete cu nectarine si Ceva fin...
Postat de: amalia01 in Mancare copiiLasam aluatul la dezghetat Intindem foaia pe masa de lucru si taiem triunghiuri Ungem fiecare triunghi cu crema de branza Spalam nectarinele, la scoatem samburii si taiem feliute...Citeste continuarea
Crema cu branza Ceva fin si zmeura
Postat de: Bunica in DulciuriGelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate pana sta pe teluri. Branza se amesteca impreuna cu mierea ,zaharul vanilat si gelatina hidratata. Toate...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui
Postat de: Silvia74 in Aperitive / GarnituriAm curatat ciupercile si le-am lasat sa se usuce de apa. Am pus ceapa la calit pana s-a inmuiat, apoi carnea de pui am lasat-o pana a devenit albicioasa, apoi am adaugat si coditele...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Bunica in CiorbePuiul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l. Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de...Citeste continuarea
Ciorba din carne de vacuta a la grec
Postat de: COSTEO in CiorbeSe curata carnea de pielite si de oasele mici,se spala,se taie cuburi mici,se pun la fiert cu 1 litru de apa rece. Se fierbe la foc mic,pentru ca toxinele sa poata iesi din carne,pana cand da...Citeste continuarea
Creme brulee cu crema de bostan
Postat de: ianculubita in DulciuriFacem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de...Citeste continuarea
Clatite gratinate
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriPentru foile de caltite, mixam toate ingredientele, si apoi, din compozitia obtinuta coacem pe ambele parti fiecare foaie, in parte. Separat pregatim compozitia, amestecand toate...Citeste continuarea
Cosulete cu legume si "Ceva pufos"
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- morcovii se toaca marunt - se aseaza morcovii in cosulet - adaugi boabele de porumb - asezi deasupra crema de branza - decorezi cu patrunjel verde Citeste continuarea
Cornuri dospite a la Gaby
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați...Citeste continuarea
Cornulete pufoase cu gem
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor,am tunat peste drojdie putin lapte,atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia,am adaugat apoi o lingura de faina si am...Citeste continuarea
Clatite cu gem
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-un bol de plastic cu peretii mai inalti,am pus faina,ouale,sarea,zaharul vanilat si am amestecat pana cand ouale s-au desfacut,am adaugat apoi treptat lapte rece,pana cand compozitia a ajuns...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati si smantana la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne-Cartofii se spala se fierb in apa cu sare .Se curata si se taie rondele . -Ceapa curatata se taie pestisori . Se prajeste in ulei cu carnatii grosi taiati rondele . -Ceapa si carnati se...Citeste continuarea
Conopida frantuzeasca
Postat de: amalia01 in Mancaruri de legumeConopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare Ouale se bat cu putina sare Pieptul se taie cubulete Un vas termorezistent se unge cu putin ulei Se aseaza un strat de...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi....Citeste continuarea
Copanele cu ciuperci champignons si...
Postat de: Alina26 in Pui1.Am spalat copanelele,le-am frecat cu sare si piper,le-am pus intr-o tava cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor la 180° timp de 20 de minute. 2.Intre timp am spalat ciupercile si...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: sufletista in Sirop / CompotSpalam bine struguri si ii lasam sa se scurga de apa. Rupem bobitele de pe chiorchine. Spalam borcanele si le scurgem de apa. Asezam bobitele de struguri in borcane,adaugam 3-4 linguri de...Citeste continuarea
Coronita cu piept de pui
Postat de: sufletista in PizzaAluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana...Citeste continuarea
Castraveți murați rapid
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...Citeste continuarea
Covrigei de casa cu cascaval si...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriAm pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa. Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste...Citeste continuarea
Cascaval pane cu salata de rosii si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAvem nevoie de 2-3 felii de cascaval pt o portie. Feliile trebuie sa fie groase de aproximativ 1 cm. Oul se bate cu un praf de sare, se pune o tigaie la incins cu 1 lingura ulei de masline, se...Citeste continuarea
Cornuri din aluat dospit cu branza...
Postat de: gaby_d in DulciuriAluat. Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca. Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!)...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- cartofii ii cureti de coaja si ii tai felii - ouale le cureti de coaja si le tai felii si presari putina sare - muschiul il tai felii subtiri - un vas termorezistent il ungi cu ulei si...Citeste continuarea
Carne de porc cu pilaf de orez
Postat de: Valclaudia in PorcEu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati. O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai punem la fiert oasele in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si...Citeste continuarea
Ciorbă de perişoare
Postat de: portiadelumina in CiorbeCine a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am...Citeste continuarea
Curcan cu paste
Postat de: ianculubita in CurcanCarnea taiata cubulete, spalata, o punem intr-un vas la calit cu ceapa si usturoi taiate marunt; adaugam 1ceasca cu apa iar dupa 15-20 minute sosul de rosii; amestecam bine totul condimentam sosul...Citeste continuarea
Clatite cu lapte si "Ceva fin" cremos
Postat de: Dea_Dea in DulciuriSe pun in castron, faina, sarea, zaharul, esenta de vanilie si oul. Pe rand se adauga laptele si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei , se pune cu polonicul si se uniformizeaza, se lasa la...Citeste continuarea
Cod cu ceapa, cartofi si ou...
Postat de: xana in PesteCodul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt). Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata...Citeste continuarea
Crema desert de avocado
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Taiem avocado in jumate si curatam de mijloc. Scoatem miezul cu o lingura intr-un vas si il pasam cu o furculita. Adaugam vin de porto dulce si zahar dupa gust (2-3 lingurite). Amestecam totul ,...Citeste continuarea
Caramel
Postat de: portiadelumina in DulciuriPentru pregătirea caramelui este nevoie de un vas în care se poate amesteca lejer, evident, proporţional cu cantitatea de caramel dorită. În vasul ales, la foc mic, se pun...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar
Postat de: CookieMonster in Porc1. Taiem ceafa in felii groase de un deget. Le punem piper si sare dupa gust. 2. Cand focul gratarului s-a domolit, se vad numai carbunii, stergem bine gratarul cu o perie de sarma si apoi il...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: sufletista in Sirop / CompotPiersicile le spalam bine si le taiem in 2,scoatem samburii, dupa care le asezam in borcanele spalate si sterilizate, Adaugam zaharul si cel vanilat, Umplem borcanele cu apa,le inchidem bine...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. Ii pasam apoi impreuna cu untul si condimentele, adaugam smantana, ouale si branza proaspata si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea
Chec cu zmeura
Postat de: sufletista in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele, Amestecam faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: manu_ela in Mancaruri de legumeLegumele le fierbi in apa cu sare, le scurgi de zeama si le zdrobesti in blender sau cu presa de piure. Adaugi sare, piper, oul, patrunjelul taiat si cele 2 linguri de faina. Din compozitie...Citeste continuarea
Ciulama din măruntaie de pui
Postat de: panacris in PuiCeapa și morcovii se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin...Citeste continuarea
Cartofi si pulpe la cuptor
Postat de: ianculubita in PuiCalim ceapa si usturoiul taiate marunt in ulei incins,adaugam pasta de rosii,condimentam cu sare,piper,cimbru si dam deoparte; cartofii curatati,spalati,taiati in felii mai mari,amestecam cu...Citeste continuarea
Costita cu angelli cherry
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneCostita se portioneaza si se pune in tava. Se condimenteaza, se pune usturoiul taiat feli sau cubulete, iar la final se pune angelli cherry si apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da...Citeste continuarea
Chiftelute dietetice la cuptor
Postat de: ReteteDePoveste in Aperitive / GarnituriIncalzim cuptorul la 180 de grade. Tocam legumele marunt si le amestecam cu carnea tocata. Eu le-am bagat la robot pana s-au maruntit. Daca nu aveti, le puteti da prin razatoare. Atentie,...Citeste continuarea
Crema de branza cu avocado si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAmestecam toata branza intr-un vas, impreuna cu un avocado dat pe razatoare, castravetii bine spalati si razuiti cu tot cu coaja, apoi bine scursi de zeama, usturoiul zdrobit si la sfarsit...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: adnia in DulciuriIntr-o cratita se topesc 5 din cele 8 linguri de zahar. Cand acesta este topit si face spuma pe deasupra se ia cratita de pe foc si se inclina, rotind usor, astfel incat zaharul sa ajunga si...Citeste continuarea