A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciulama de ciuperci

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min. Smantana pentru gatit...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se strecoară de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin, chiar de două ori, dacă este cazul. Se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea

Cus-cus cu pulpa de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic,...Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....Citeste continuarea

Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

Postat de: oanapl in Vita

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o...Citeste continuarea

Chiftele de curcan cu tzatziki

Postat de: Oana in Curcan

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine compozitia...Citeste continuarea

Ciorba de purcel

Postat de: oanapl in Ciorbe

Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine. Ceapa,...Citeste continuarea

Ciorba alba de valeriana

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata,...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie atât cepele, cât și usturoiul. Ceapa se taie mare și se pune la călit cu ulei suficient, la foc mic, ca să se...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu ciuperci si...

Postat de: katty in Porc

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele. Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet. Se...Citeste continuarea

Ciorba de conopida

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Conopida se spală bine, se strecoară de apă și se desface în buchețele. Se spală bine toate legumele și se scurg de apă. Morcovul și țelina se rad pe răzătoarea mare. Ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe...Citeste continuarea

Ciorba de pasare cu multe legume

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și...Citeste continuarea

Chiftelute de conopida

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr. Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.  In vasul...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de: andaoana in Ciorbe

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.  Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu...Citeste continuarea

Cum se curata legumele coapte

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor. Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele,...Citeste continuarea

Conopida cu ardei si cascaval

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si...Citeste continuarea

Cornulete fragede - Reteta...

Postat de: Oana in Dulciuri

Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie. Se adauga smantana,...Citeste continuarea

Copanele pane, cu pesmet

Postat de: vasimur in Pui

Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se...Citeste continuarea

Ciorba de linte verde cu carnati

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam lintea si o punem intr-o oala cu apa rece la inmuiat, pentru 2-3 ore. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul  si cartofii si le spalam.  Ceapa o tocam fin, morcovul si ardeiul cubulete,...Citeste continuarea

Ciolan afumat gatit in cidru

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Daca bucata de ciolan este foarte sarata, se adauga intr-o oala cu apa race si se aduce la punctul de fierbere, apoi se scurge.  Ceapa se curata de coaja si se taie in jumatate. Se infige...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu pui de tara

Postat de: eumimi in Ciorbe

Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa dea intr-un clocot. Schimbam apa si punem din nou la fiert impreuna cu ceapa si morcovii tocate dupa preferinte. Lasam 25 de min. la fiert, apoi...Citeste continuarea

Cotlet de porc la gratar cu sos...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea: Spalati bucatile de cotlet, le stergeti cu un servetel. Intr-un bol amestecati uleiul, boia dulce, sosul de soia, sare si piper dupa gust, putin oregano uscat, iar la final usturoiul...Citeste continuarea

Cnedle

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe, ca pentru un pireu de cartofi, după care se pun cu apă și 1 praf de sare la fiert, la foc iute. Când sunt fierți, se scurg de...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: Oana in Salau

Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de...Citeste continuarea

Cafea vietnameza

Postat de: Satisfyyourcravings in Cafea

Se amesteca cafeaua fierbinte cu laptele condensat si se toarna intr-un pahar plin de gheata zdrobita. Citeste continuarea

Coaste de porc cu cartofi noi

Postat de: Oana in Porc

Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii. Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu taitei reteta...

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc...Citeste continuarea

Cartofi cu copanele la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Curatam cartofii sii ii taiem cuburi. Ardeiul il taiem marunt sau julienne si il punem impreuna cu cartofii intr-o cratita.  Adaugam copanele si presaram condimentele si oregano. ...Citeste continuarea

Ciorba cu varza si costita de porc

Postat de: eumimi in Ciorbe

Punem sira de porc sa dea in fiert, apoi schimbam apa. Punem din nou sira la fiert, adaugam ceapa tocata marunt, varza taiata subtire, si ardeiul taiat cubulete si lasam la fiert, 20-25 de...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam pestele (eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare. Dupa ce l-am fiert,...Citeste continuarea

Castraveti picanti in otet

Postat de: elucubratiiculinare in Conserve

Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița. Spălăm bine 3 borcane de 800 g. Aranjăm castraveții în borcane. Pregătim restul ingredientelor. Punem în fiecare...Citeste continuarea

Cartofi cu ceapa, kaiser si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare. Kaiserul se taie în felii de 5-6 milimetri grosime și se prăjește în ulei,...Citeste continuarea

Creveti marinati la gratar

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore....Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui si oregano

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Am taiat legumele pe lungime si le-am maruntitit cu ajutorul aparatului Salad chef. Legumele se calesc usor in ulei cateva minute. Sarati....Citeste continuarea

Caponata de vinete

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Dacă vă hotărâți și vă plac mâncărurile un pic mai dulci, atunci începeți cu stafidele.  Se toarnă apă fierbinte peste ele și le lăsați să se hidrateze....Citeste continuarea

Ciorba greceasca de porc

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla...Citeste continuarea

Carne de vitel in sos de legume

Postat de: oanapl in Vita

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline....Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / Compot

Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate. Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: RODIMUR in Sirop / Compot

Prunele se spală bine și se lasă la scurs. Se pregătesc borcanele, să fie curate și capacele, de asemenea. Într-o oală mare se pune 1 kg de zahăr tos și se adaugă 5 litri de...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: vasimur in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs. Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors...Citeste continuarea

Crostini cu piure de mazare si ceva...

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Feliile de paine le stropesti cu uleiul aromatizat si la prajesti in tigaia fierbinte, pe ambele parti, pana cand devin usor crocante. Mazarea o scurgi de zeama si o pui in blender. Adaugi...Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura

Postat de: vasimur in Muraturi

Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și...Citeste continuarea

Chiftele din carnati cu spaghete in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline. Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare.  Se...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / Compot

Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate). Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Pungasa_Rogue in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu mei

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul si il taiem cubulete. Tocam ceapa fin, ardeiul il catam cubulete, cartoful cuburi mai  mari. In uleiul incins, punem mai intai morcovul, apoi ceapa, ardeiul gras, fasolea...Citeste continuarea

Cous cous cu legume

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]