Curatam si spalam legumele.
Separat le trecem prin robot sa le maruntim fin, incepand cu ceapa.
Odata maruntita, o calim in ulei cca 15 minute.
Trecem prin robot si ardeiul, il punem peste ceapa calita si mai lasam la sotat alte 15 minute.
Morcovul taiat bucati se trece si el prin...
Fondantul:
Pentru fondantul din bomboane Marshmallow am postat reteta zilele trecute. ( http://www.bucataras.ro/retete/fondant-din-bomboane-marshmallow-63647.html )
Blaturile:
La blaturi procedam normal, cu precizarea ca le preparam pe rand, in aceeasi tava, sa aiba aceeasi...
Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.
Intre timp curatam ceapa si ardeii; le spalam si le taiem bucati apoi le trecem prin robot.
Pasta obtinuta o sotam in 4 linguri de ulei ,la foc...
Curatam cartofii si ustoroiul,ii taiem bucati si ii trecem prin robot. Inmuiem doua felii mari de paine neagra in apa rece, le stoarcem foarte bine, le trecem si pe acestea prin robot.
Amestecam carnea tocata cu 1 ou, 4 linguri de porumb dulce din conserva, 4 linguri de pesmet, sare, boia si...
Pentru aluat, diluam drojdia cu sare, zahar, apa calduta.
Adaugam oul,untul, faina.
Framantam pana se obtine un aluat elastic.
La final adaugam uleiul.
Lasam aluatul la dospit cca 30 minute.
Intindem aluatul pe masa de lucru peste care am presarat faina.
Decupam cu un inel...
Curatam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul peste stirul fierbinte, amestecam, oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam la racit.
Untul...
Curatam ficatul de pielite si grasime, apoi il spalam in mai multe ape.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi asezam ficatul spalat, piperam si il lasam la foc mic (cca 30 minute) pana scade apa lasata si se rumeneste (dupa prederinta;unii il prefera mai in sange, eu il las pana se...
Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor.
In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit.
Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si...
Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece.
Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin.
Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute.
Adaugam...
Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii.
Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte.
Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat...
Bomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas).
In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate un sfert de lingurita colorant (rosu si verde).
Am turnat colorantul dizolvat peste cate o portie...
Foile de vita si foile de varza le punem cu o zi inainte in apa cu sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet pentru a le "mura" rapid.
Umplutura o preparam dupa cum urmeaza:
-tocam ceapa si ardeiul, le calim in ulei cca 5 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam 1 lingura...
Branza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei.
Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana si laptele caldut.
Adaugam semintele de in, apoi faina si framantam un aluat elastic pe care-l...
Preparam intai umplutura:
-telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici;
-zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa.
Aluatul:
-drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare....
Curatam si spalam toate legumele. Apoi le tocam/taiem dupa preferinta.
Punem 3-4 linguri de ulei intr-o oala, adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat rondele. Calim cateva minute, adaugam apoi ardeiul taiat (cel gras si cel iute), mai calim 2-3 minute. Punem morcovii taiati rondele sau...
Prima etapa: batem albusurile spuma cu praful de sare.
Adaugam lingura cu lingura zaharul pana il incorporam pe tot.
Mixam albusurile la viteza cea mai mare a mixerului pana obtinem o spuma lucioasa, ferma. Adaugam zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza.
Preincalzim cuptorul la...
Cuptorul se preincalzeste (160 grade)
Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.
Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.
Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.
Ungem o tava cu ulei, o...
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina.
Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece.
Pentru umplutura...
Spalam ardeii si ii curatam cu grija de cotoare, folosind un cutit ascutit cu lama subtire.
Carnea tocata se amesteca cu: 1 ceasca orez spalat,1 ou,1 lingurita de vegeta,1 ceapa tocata marunt,1 ardei tocat marunt,sare,piper, marar si cimbru dupa gust.
Umplem ardeii cu amestecul obtinut, din...
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja (in apa cu sare), pana patrunde usor furculita in ei.
Pieptul de pui se spala si se tamponeaza cu servetele absorbante.
Se taie felii cat mai subtiri, se condimenteaza cu sare, piper si praf de curry dupa gust.
Trecem feliile de pipet de pui...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de cutit turmeric, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam lingura cu lingura si apa minerala, mixand la...
Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata.
Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul.
Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un...
Amestecam drojdia cu zaharul si praful de sare pana devine lichida.
Adaugam laptele caldut,apoi iaurtul si faina proapat cernuta.
Ca sa desprindem aluatul de maini turnam in fir subtire uleiul, apoi acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie pana cand aluatul prin dospire isi dubleaza...
Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina.
Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi il impartim in doua.
Intindem prima jumatate de...
Mixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina.
Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde tocat.
Punem o tigaie antiaderenta la incins, portionam cu ajutorul unui polonic aluatul, il intindem...
Curatam si spalam legumele.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic.
Adaugam si rindelele de morcov si lasam sa se caleasa pana isi schimba uleiul culoarea in auriu.
Maruntim sfecla la robot, o adaugam peste legumele sotate. Condimentam cu sare si piper dupa gust....
Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul.
Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu.
Dam siropul deoparte, il lasam racim complet, apoi adaugam si restul ingredientelor.
Framantam si obtinem un aluat...
Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget.
Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care trecem feliile de carne.
Lasam carnea la marinat peste noapte la frigider.
A doua zi ungem o...
Se bat ouale la viteza mare a mixerului cu sarea,zaharul si zaharul vanilat.
Reducem viteza, adaugam laptele, apoi faina mixand in continuu si obtinem un aluat lichid, ca de clatite.
Ungem o forma termorezistenta cu margarina, asezam in forma cateva fructe, turnam amestecul si presaram si...
Ciupercile se spala in mai multe ape si se taie bucatele.
Se condimenteaza cu sare si piper,apoi se calesc in ulei intr-o tigaie pana devin usor uscate si crocante.
La final presaram patrunjel proaspat tocat si servim cu mamaliguta fierbinte (fierbem apa cu sare, turnam malaiul in...
Zacusca de vara
Curatam si spalam legumele. Separat le trecem prin robot sa le maruntim fin, incepand cu ceapa. Odata maruntita, o calim in ulei cca 15 minute. Trecem prin robot si ardeiul, il punem peste ceapa calita si mai lasam la sotat alte 15 minute. Morcovul taiat bucati se trece si el prin...
Tort elegant
Fondantul: Pentru fondantul din bomboane Marshmallow am postat reteta zilele trecute. ( http://www.bucataras.ro/retete/fondant-din-bomboane-marshmallow-63647.html ) Blaturile: La blaturi procedam normal, cu precizarea ca le preparam pe rand, in aceeasi tava, sa aiba aceeasi...
Piure copt cu sos de rosii proaspete
Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei. Intre timp curatam ceapa si ardeii; le spalam si le taiem bucati apoi le trecem prin robot. Pasta obtinuta o sotam in 4 linguri de ulei ,la foc...
Chiftele la cuptor in camasa de susan
Curatam cartofii si ustoroiul,ii taiem bucati si ii trecem prin robot. Inmuiem doua felii mari de paine neagra in apa rece, le stoarcem foarte bine, le trecem si pe acestea prin robot. Amestecam carnea tocata cu 1 ou, 4 linguri de porumb dulce din conserva, 4 linguri de pesmet, sare, boia si...
Placinte cu Ceva Fin,porumb si susan
Pentru aluat, diluam drojdia cu sare, zahar, apa calduta. Adaugam oul,untul, faina. Framantam pana se obtine un aluat elastic. La final adaugam uleiul. Lasam aluatul la dospit cca 30 minute. Intindem aluatul pe masa de lucru peste care am presarat faina. Decupam cu un inel...
Rulada aperitiv cu stir rosu
Curatam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul peste stirul fierbinte, amestecam, oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam la racit. Untul...
Ficatei de pui cu garnitura de orez
Curatam ficatul de pielite si grasime, apoi il spalam in mai multe ape. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi asezam ficatul spalat, piperam si il lasam la foc mic (cca 30 minute) pana scade apa lasata si se rumeneste (dupa prederinta;unii il prefera mai in sange, eu il las pana se...
Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars
Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor. In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit. Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si...
Ciorba de varza creata cu hrisca
Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece. Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin. Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute. Adaugam...
Tarta cu mere
Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii. Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte. Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat...
Fondant din bomboane Marshmallow
Bomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas). In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate un sfert de lingurita colorant (rosu si verde). Am turnat colorantul dizolvat peste cate o portie...
Sarmalute asortate
Foile de vita si foile de varza le punem cu o zi inainte in apa cu sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet pentru a le "mura" rapid. Umplutura o preparam dupa cum urmeaza: -tocam ceapa si ardeiul, le calim in ulei cca 5 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam 1 lingura...
Covrigei cu branzeturi, in si chimen
Branza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei. Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana si laptele caldut. Adaugam semintele de in, apoi faina si framantam un aluat elastic pe care-l...
Pariziene cu faina de in si branza afumata
Preparam intai umplutura: -telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici; -zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa. Aluatul: -drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare....
Ciorba de fasole verde cu linte uscata
Curatam si spalam toate legumele. Apoi le tocam/taiem dupa preferinta. Punem 3-4 linguri de ulei intr-o oala, adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat rondele. Calim cateva minute, adaugam apoi ardeiul taiat (cel gras si cel iute), mai calim 2-3 minute. Punem morcovii taiati rondele sau...
Bezele cu nuca
Prima etapa: batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam lingura cu lingura zaharul pana il incorporam pe tot. Mixam albusurile la viteza cea mai mare a mixerului pana obtinem o spuma lucioasa, ferma. Adaugam zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza. Preincalzim cuptorul la...
Prajitura insiropata cu pepene rosu
Cuptorul se preincalzeste (160 grade) Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura. Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui. Ungem o tava cu ulei, o...
Cornuri Bratislava
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina. Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece. Pentru umplutura...
Ardei umpluti in sos de rosii
Spalam ardeii si ii curatam cu grija de cotoare, folosind un cutit ascutit cu lama subtire. Carnea tocata se amesteca cu: 1 ceasca orez spalat,1 ou,1 lingurita de vegeta,1 ceapa tocata marunt,1 ardei tocat marunt,sare,piper, marar si cimbru dupa gust. Umplem ardeii cu amestecul obtinut, din...
Piept de pui cu nuca de cocos / garnitura de cartofi cu susan
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja (in apa cu sare), pana patrunde usor furculita in ei. Pieptul de pui se spala si se tamponeaza cu servetele absorbante. Se taie felii cat mai subtiri, se condimenteaza cu sare, piper si praf de curry dupa gust. Trecem feliile de pipet de pui...
Chec in doua culori cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de cutit turmeric, pana isi dubleaza volumul. Adaugam lingura cu lingura si apa minerala, mixand la...
Negresa cu ricotta si strugurei rosii
Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata. Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul. Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un...
Placinte la tigaie cu cas si marar verde
Amestecam drojdia cu zaharul si praful de sare pana devine lichida. Adaugam laptele caldut,apoi iaurtul si faina proapat cernuta. Ca sa desprindem aluatul de maini turnam in fir subtire uleiul, apoi acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie pana cand aluatul prin dospire isi dubleaza...
Fursecuri cu nuca si glazura alba
Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina. Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi il impartim in doua. Intindem prima jumatate de...
Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi
Mixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina. Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde tocat. Punem o tigaie antiaderenta la incins, portionam cu ajutorul unui polonic aluatul, il intindem...
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie
Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic. Adaugam si rindelele de morcov si lasam sa se caleasa pana isi schimba uleiul culoarea in auriu. Maruntim sfecla la robot, o adaugam peste legumele sotate. Condimentam cu sare si piper dupa gust....
Prajitura Claudia (sau Albinita)
Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul. Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu. Dam siropul deoparte, il lasam racim complet, apoi adaugam si restul ingredientelor. Framantam si obtinem un aluat...
Friptura marinata pe pat de sos rece din praz
Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget. Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care trecem feliile de carne. Lasam carnea la marinat peste noapte la frigider. A doua zi ungem o...
Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii
Se bat ouale la viteza mare a mixerului cu sarea,zaharul si zaharul vanilat. Reducem viteza, adaugam laptele, apoi faina mixand in continuu si obtinem un aluat lichid, ca de clatite. Ungem o forma termorezistenta cu margarina, asezam in forma cateva fructe, turnam amestecul si presaram si...
Pleurotus la tigaie cu mamaliguta
Ciupercile se spala in mai multe ape si se taie bucatele. Se condimenteaza cu sare si piper,apoi se calesc in ulei intr-o tigaie pana devin usor uscate si crocante. La final presaram patrunjel proaspat tocat si servim cu mamaliguta fierbinte (fierbem apa cu sare, turnam malaiul in...