Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare,urmand instructiunile de pe ambalaj.
Curatam dovlecelul, il taiem cubulete,il calim cu rosia taiata cubulete (asezonat cu sare si piper) timp de 10 minute in ulei.
Punem usturoiul taiat felii subtiri, mai calim un minut, doua.
Adaugam rosiile...
Intai facem sosul de ciocolata (topim intr-o craticioara la foc mic ciocolata in frisca lichida).
Preincalzim cuptorul (165 grade), tapetam o tava cu hartie de copt.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele (mai putin susanul!), nu conteaza ordinea , pana obtinem un amestec...
Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul, apoi se adauga apa calduta si faina alba.
Punem semintele de floarea soarelui decojite,faina de ovaz si framantam aluatul cca 10minute.
La final turnam uleiul in fir subire pentru a-l ajuta sa se dezlipeasca de maini; il acoperim cu un servetcurat de...
Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa.
Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si...
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove.
Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura...
Amestecam untul si kefirul cu 1/2 lingurita bicarbonat si praful de sare.
Adaugam zaharul, coaja de portocala confiata, nuca macinata iar la urma incorporam faina.
Vom obtine un aluat ferm,usor de modelat.
Rupem din aluatul obtinut o bucatica de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu...
Prajim bucatelele de carnat separat intr-o craticioara pana rumenesc usor.
Cartofii si morcovii curatati, spalati si taiati bucati ii fierbem in apa cu sare pana intra furculita usor in ei.
Ungem o tava termorezistenta cu margarina, aszam bucatile de morcov si cartof, deasupra aszam fasiile...
Calim cubuletele de morcov in ulei 5 minute. Adaugam apoi usturoiul verde taiat rondele, calim alte 5 minute apoi punem boabele de naut din conserva scurse , condimentam dupa gust, adaugam marar verde tocatsi lasam amestecul deoparte la racit.
Amestecam drojdia cu fainaproaspat cernuta,...
Spalam afumatura si daca avem si bucatele de bacon,le prajim pe acestea mai intai intr-o lingura de ulei pana se rumenesc, apoi punem si oasele/ coastele afumate, morcovul ras pe razatoarea mare, ceapa taiata rondele si adaugam cca 3l apa rece, bobite de mustar, boabe de piper, 1 foaie de dafin,...
Spalam carnea de pui si indepartam pielea.
Punem uleiul intr-o cratita, adaugam carnea, bibitele de mustar, ardeiul taiat fasii, dovlecelul taiat cubulete (daca nu are semintele prea mari puteti folosi si miezul dovlecelului, cu tot cu seminte, asa cum am procedat eu de data asta).
Adaugam...
Intai separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 4 linguri...
Cantitatea de zahar se imparte in mod egal in cele doua vase in care am separat albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri+zahar am adaugat un praf de sare si am batut albusurile spuma.
Peste galbenusuri+zahar am pus praful de copt si am mixat pana si-au dublat galbenusurile volumul.
Am...
Curatam ceapa, o spalam , o tocam si o punem la calit cca 5 minute. Intre timp spalam orezul in mai multe ape, apoi adaugam si orezul peste ceapa calita pentru alte 5 minute.
Dupa ce s-a racorit putin acest amestec, il punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2...
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.
Adaugam telemeaua data pe razatoare, crema de branza, untul la temperatura camerei, semintele de mac si jumatate din cantitatea de faina.
Amestecam, din cand in cand adaugam lapte batut si faina pana incorporam toate cantitatile....
Spalam fructele, capsunile se taie bucatele si se presara zaharul vanilat peste ele.
Asezam in 6 boluri un strat de capsuni aromate, deasupra punem cate 2-3 linguri de inghetata, apoi topping de caramel dupa preferinta.
Presaram fulgi de ciocolata si strugurei rosii si servim.
Pofta...
Curatam, spalam si taiem cartofii rondele.
Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram sare, fulgi de chili si piper dupa gust.
Batem oul cu putina sare, cu praful de turmeric, adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un fel de maioneza mai lichida.
Adaugam...
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.
Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam apa calduta, smantana (la temperatura...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!)
Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10...
Coastele afumate se spala sub jet de apa apoi se mai lasa in apa rece 10-15 minute (la desarat).
Prazul se curata, se spala si se taie rondele.
Asezam coastele intr-o tava de yena,pe pat de praz, presaram bobite de mustar si piper macinat, adaugam berea.
Acoperim tava cu staniol si dam...
curatam, spalam si taiem prazul si ceapa rondele, apoi le la calim in ulei cca 5 minute la foc mic. Adaugam rosiile taiate cubulete.
Adaugam bobite de mustar, sare si piper dupa gust, fasolea verde (congelata), punem 1/2 cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fierbe fasolea si...
Albusurile se separa de galbenusuri.
Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma.
Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta...
Curatam frunzele de loboda de pe cotoare,le spalam foarte bine sub jet de apa rece sa scapam de nisip si alte impuritati.
Taiem loboda fasii, o punem la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare si o potrivim la gust cu sare si piper.
Dupa ce a mai scazut apa lasata presaram un pumn de...
Curatam morcovii, ceapa, ardeiul, le spalam si le taiem ca pentru ciorba (ceapa tocata marunt, ardeiul bucatele iar morcovii ii taiem rondele).
Le calim usor in 2 linguri de ulei, cca 5 minute, apoi punem 3l apa rece in oala si lasam sa clocoteasca pana ne ocupam de compozitia pentru...
Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase.
In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase...
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam semintele de in si de mac.
Punem apa calduta peste drojdia lichefiata, apoi faina si framantam un aluat elastic in care picuram din cand in cand putin ulei.
Lasam aluatul la dospit cca 30 min, apoi il intindem pe masa infainata de lucru si il...
Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.
Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.
Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.
Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos.
Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si zeama unei jumatati de lamai.
Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Nautul se pune se seara la hidratat in apa rece pana a doua zi.
Scurgem apa de pe boabele umflate, le clatim in mai multe ape sa indepartam cojile,apoi punem nautul la fiert in multa apa cu sare dupa gust. Lasam nautul la fiert cca. 2 ore, apoi il scurgem de apa in care a fiert.
Curatam si...
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.
Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite.
Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic.
La...
Intr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem cocoloase.
Incorporam apoi 3 pahare de gris in aceasta compozitie, avand grija sa adaugam si apa calda...
Spaghete cu sos de legume
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare,urmand instructiunile de pe ambalaj. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete,il calim cu rosia taiata cubulete (asezonat cu sare si piper) timp de 10 minute in ulei. Punem usturoiul taiat felii subtiri, mai calim un minut, doua. Adaugam rosiile...
Bilute crocante
Intai facem sosul de ciocolata (topim intr-o craticioara la foc mic ciocolata in frisca lichida). Preincalzim cuptorul (165 grade), tapetam o tava cu hartie de copt. Amestecam intr-un castron toate ingredientele (mai putin susanul!), nu conteaza ordinea , pana obtinem un amestec...
Paine de ovaz
Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul, apoi se adauga apa calduta si faina alba. Punem semintele de floarea soarelui decojite,faina de ovaz si framantam aluatul cca 10minute. La final turnam uleiul in fir subire pentru a-l ajuta sa se dezlipeasca de maini; il acoperim cu un servetcurat de...
Chiftele din carne cu naut in sos de spanac
Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa. Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si...
Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove. Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura...
Cornulete cu dulceata de visine
Amestecam untul si kefirul cu 1/2 lingurita bicarbonat si praful de sare. Adaugam zaharul, coaja de portocala confiata, nuca macinata iar la urma incorporam faina. Vom obtine un aluat ferm,usor de modelat. Rupem din aluatul obtinut o bucatica de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu...
Legume la cuptor cu carnati
Prajim bucatelele de carnat separat intr-o craticioara pana rumenesc usor. Cartofii si morcovii curatati, spalati si taiati bucati ii fierbem in apa cu sare pana intra furculita usor in ei. Ungem o tava termorezistenta cu margarina, aszam bucatile de morcov si cartof, deasupra aszam fasiile...
Tarta cu boabe de naut si cascaval
Calim cubuletele de morcov in ulei 5 minute. Adaugam apoi usturoiul verde taiat rondele, calim alte 5 minute apoi punem boabele de naut din conserva scurse , condimentam dupa gust, adaugam marar verde tocatsi lasam amestecul deoparte la racit. Amestecam drojdia cu fainaproaspat cernuta,...
Ciorba de varza noua cu afumatura
Spalam afumatura si daca avem si bucatele de bacon,le prajim pe acestea mai intai intr-o lingura de ulei pana se rumenesc, apoi punem si oasele/ coastele afumate, morcovul ras pe razatoarea mare, ceapa taiata rondele si adaugam cca 3l apa rece, bobite de mustar, boabe de piper, 1 foaie de dafin,...
Ciulama de pui cu dovlecel si praz
Spalam carnea de pui si indepartam pielea. Punem uleiul intr-o cratita, adaugam carnea, bibitele de mustar, ardeiul taiat fasii, dovlecelul taiat cubulete (daca nu are semintele prea mari puteti folosi si miezul dovlecelului, cu tot cu seminte, asa cum am procedat eu de data asta). Adaugam...
Guguluf si briose cu goji
Intai separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 4 linguri...
Prajitura Deliciu cu nuca si caramel
Cantitatea de zahar se imparte in mod egal in cele doua vase in care am separat albusurile de galbenusuri. Peste albusuri+zahar am adaugat un praf de sare si am batut albusurile spuma. Peste galbenusuri+zahar am pus praful de copt si am mixat pana si-au dublat galbenusurile volumul. Am...
Sarmale
Curatam ceapa, o spalam , o tocam si o punem la calit cca 5 minute. Intre timp spalam orezul in mai multe ape, apoi adaugam si orezul peste ceapa calita pentru alte 5 minute. Dupa ce s-a racorit putin acest amestec, il punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2...
Saleuri de casa cu mac si branza telemea
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam telemeaua data pe razatoare, crema de branza, untul la temperatura camerei, semintele de mac si jumatate din cantitatea de faina. Amestecam, din cand in cand adaugam lapte batut si faina pana incorporam toate cantitatile....
Desert racoritor cu fructe
Spalam fructele, capsunile se taie bucatele si se presara zaharul vanilat peste ele. Asezam in 6 boluri un strat de capsuni aromate, deasupra punem cate 2-3 linguri de inghetata, apoi topping de caramel dupa preferinta. Presaram fulgi de ciocolata si strugurei rosii si servim. Pofta...
Cartofi la cuptor cu mujdei de praz
Curatam, spalam si taiem cartofii rondele. Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare, fulgi de chili si piper dupa gust. Batem oul cu putina sare, cu praful de turmeric, adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un fel de maioneza mai lichida. Adaugam...
Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam apa calduta, smantana (la temperatura...
Cozonac pufos cu rahat si nuca
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!) Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10...
Coaste la cuptor (in bere cu hrisca)
Coastele afumate se spala sub jet de apa apoi se mai lasa in apa rece 10-15 minute (la desarat). Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Asezam coastele intr-o tava de yena,pe pat de praz, presaram bobite de mustar si piper macinat, adaugam berea. Acoperim tava cu staniol si dam...
Fasole verde scazuta
curatam, spalam si taiem prazul si ceapa rondele, apoi le la calim in ulei cca 5 minute la foc mic. Adaugam rosiile taiate cubulete. Adaugam bobite de mustar, sare si piper dupa gust, fasolea verde (congelata), punem 1/2 cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fierbe fasolea si...
Rulada cu mascarpone,capsuni si mac
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma. Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta...
Placintele cu loboda colorata
Curatam frunzele de loboda de pe cotoare,le spalam foarte bine sub jet de apa rece sa scapam de nisip si alte impuritati. Taiem loboda fasii, o punem la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare si o potrivim la gust cu sare si piper. Dupa ce a mai scazut apa lasata presaram un pumn de...
Ciorba de perisoare
Curatam morcovii, ceapa, ardeiul, le spalam si le taiem ca pentru ciorba (ceapa tocata marunt, ardeiul bucatele iar morcovii ii taiem rondele). Le calim usor in 2 linguri de ulei, cca 5 minute, apoi punem 3l apa rece in oala si lasam sa clocoteasca pana ne ocupam de compozitia pentru...
Guguluf colorat (din albusuri)
Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase. In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase...
Briose aperitiv
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam semintele de in si de mac. Punem apa calduta peste drojdia lichefiata, apoi faina si framantam un aluat elastic in care picuram din cand in cand putin ulei. Lasam aluatul la dospit cca 30 min, apoi il intindem pe masa infainata de lucru si il...
Lichiu cu gris si capsuni
Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata. Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei. Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora. Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O...
Guguluf cu mascarpone si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si zeama unei jumatati de lamai. Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...
Mancare de naut cu usturoi verde
Nautul se pune se seara la hidratat in apa rece pana a doua zi. Scurgem apa de pe boabele umflate, le clatim in mai multe ape sa indepartam cojile,apoi punem nautul la fiert in multa apa cu sare dupa gust. Lasam nautul la fiert cca. 2 ore, apoi il scurgem de apa in care a fiert. Curatam si...
Lipii cu telemea si seminte
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, fulgii de secara sau de ovaz, semintele de in maruntite. Branza telemea rasa se adauga si ea in castron, apoi punem faina cat este nevoie (cca 600 gr.) si framantam un aluat destul de moale dar elastic. La...
Clatite din gris cu miere si unt
Intr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem cocoloase. Incorporam apoi 3 pahare de gris in aceasta compozitie, avand grija sa adaugam si apa calda...