A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac fara framantare

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Cerne faina intr-un castron. Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si...Citeste continuarea

Cozonac cu cacao, ciocolata,...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt...Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune...Citeste continuarea

Chiftelute de soia si sfecla

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Modul de preparare al compozitiei de lasagna il gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/lasagna-de-post-80248.html Compozitia de lasagna o amestecam cu pesmet si cu tofu, potrivim...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Oana in Dulciuri

Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda,...Citeste continuarea

Conopida cu ciuperci la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama. Clatim rapid ciupercile printr-un...Citeste continuarea

Chiftele din peste cu ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine...Citeste continuarea

Cocktail cald Gin Skin

Postat de: Satisfyyourcravings in Cocktail

Se incalzeste un pahar de apa cu putina apa, se adauga restul de ingrediente si apa calda (eu am adaugat aproximativ 70-100 ml de apa) si se amesteca pana cand mierea s-a dizolvat.  Citeste continuarea

Cocktail Canary Flip

Postat de: Satisfyyourcravings in Cocktail

Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se serveste in pahar de martini, cu o panglica din coaja de lamaie. Citeste continuarea

Coltunasi cu cartofi si sos de...

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

   Cartofii ii fierbem in coaja, dupa ce au fiert, ii lasam la racit putin, apoi ii decojim de coaja si-i zdrobim cu furculita; separat, calim ceapa in ulei, pana ceapa devine aramie...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: autodiag in Dulciuri

Ouale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou...

Postat de: merisor67 in Porc

Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...Citeste continuarea

Cotlet de ton la gratar

Postat de: Bunica in Ton

Spală cotletul de ton și șterge-l cu șervețele absorbante. Condimentează cotletul si lasă-l la rece 3-4 ore. Pune grătarul la încins și adaugă peștele. Lasă la fript...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si untul rece taiat bucati. Adaugam si sare si framantam bine. Introducem vasul la rece pentru cel putin o ora. Intindem aluatul pe o planseta, decupam...Citeste continuarea

Clatite dietetice cu faina...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Cum se prepara aceste Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa Ouale se bat bine cu indulcitorul si le adaugam peste lapte. Punem uleiul si...Citeste continuarea

Cheesecake cu rom si cafea

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Blat  Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea...Citeste continuarea

Coada de salau cu cartofi dulci

Postat de: mihaelar63 in Salau

Spalati si curatati legumele. Spalati si sarati pestele. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute. Se...Citeste continuarea

Cei mai buni coltunasi moldovenesti...

Postat de: Criss in Dulciuri

Preparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la...Citeste continuarea

Covrigi sarbesti

Postat de: stefy_a in Piine

Drojdia si zaharul se dizolva in 4 linguri lapte cald, dupa care, se adauga si o lingura cu faina si se lasa sa se umfle. Intr-un castron, se pune faina, laptele cald, apa calda si sarea si se...Citeste continuarea

Ciorba de post cu legume si zeama...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul. Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea

Colac cu carne si branza

Postat de: panacris in Piine

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu costita afumata

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Cosulete umplute cu budinca de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata,...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina...Citeste continuarea

Ciocolata imbracata in foietaj

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Incingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale. La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Se curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati...Citeste continuarea

Crap in sos de rosii, la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Crap / Caras

Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute,...Citeste continuarea

Ciuperci cu piept de pui si smantana

Postat de: Ksenya in Pui

Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.  Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie cu scarita...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de...Citeste continuarea

Clatite cu branza telemea si malai

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare,...Citeste continuarea

Ciorba de carnati cu zdrente de ou

Postat de: AndrutzaP in Ciorbe

   Incepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite.  Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit...Citeste continuarea

Carne de porc cu ciuperci in sos de...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3...Citeste continuarea

Clafoutis cu lamaie si fructe de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se prepara extrem de simplu. Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida  si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta...Citeste continuarea

Cornuri cu unt umplute cu dovleac...

Postat de: andaoana in Prajituri

Aluatul Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte. In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se...Citeste continuarea

Carne de porc Mu Shu cu glazura de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine...Citeste continuarea

Ciorba de rata si pui cu zer

Postat de: ladydi in Ciorbe

 Spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este...Citeste continuarea

Chifle chinezesti umplute cu piept...

Postat de: Satisfyyourcravings in Rata

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă...Citeste continuarea

Covrigi cu sare

Postat de: reisnaor_2006 in Piine

       Intr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat....Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca...Citeste continuarea

Ciuperci brune umplute cu oua de...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

    Spalam ciupercile, le indepartam coditele si le asezam in tava, pe hartie de copt. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Punem in fiecare ciupercuta o lingurita de cascaval...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu nuca, cacao...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu bucatele din...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocala si sos de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...Citeste continuarea

Coltunasi cu visine

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

la 10:43

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]