A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec umplut cu gem de fructe de...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la...Citeste continuarea

Chec cu ce vreti voi

Postat de: Carmen28 in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca cu uleiul (treptat ca la maioneza). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul...Citeste continuarea

Chec cu mere si ciocolata

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Chec cu stafide

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu stafide

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Stafidele se lasa intr-un bol cu esenta de rom, pentru circa 2 ore. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare cateva minute, dupa care, adaugam zaharul si mixam pana devine ca o bezea....Citeste continuarea

Chec cu cacao si fructe confiate

Postat de: katty in Dulciuri

Separam cele 2 oua. Mixam  toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand...Citeste continuarea

Cozonac dospit la rece

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu pipote...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam bine inimile si pipotele si le spalam. Le punem intr-o oala in apa rece la fiert si le fierbem pana se inmoaie bine. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede....Citeste continuarea

Covrigi sau Bretzel

Postat de: LoreAmbro in Mancare copii

Dizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr. Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Apa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu mamaliga

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin. Pune apoi cubuletele...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan in sos de...

Postat de: oanapl in Curcan

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de...Citeste continuarea

Chec in doua culori

Postat de: EUSORINA in Dulciuri

Reteta pentru 2 checuri : Separam ouale, batem albusul cu 100 g zahar. Apoi ne apucam de galbenusuri, punem 50 g zahar si il batem spuma, adaugam uleiul, adaugam treptat faina si praful de...Citeste continuarea

Cozonac pufos umplut cu branza dulce

Postat de: momo121 in Dulciuri

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.        ...Citeste continuarea

Chec cu stafide si rahat

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu biscuiti

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un ibric maricel, se pune apa impreuna cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul, in jur de  10 minute, la foc mic, se adauga romul si vanilia si se trage vasul de pe foc. Se pune...Citeste continuarea

Chec fara coacere

Postat de: panacris in Dulciuri

Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc,...Citeste continuarea

Cordon bleu cu salata verde

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Taie pieptul de pui in doua si apoi, fiecare bucata tai-o pe orizontala, obtinand astfel 4 felii. Bate cu ciocanul de snitele fiecare bucata, intre doua folii de plastic. Condimenteaza dupa...Citeste continuarea

Chec cu piersici din compot

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece taiat felii se lasa putin la temperatura camerei, apoi se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia 3 minute. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si iaurt

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt,...Citeste continuarea

Chefal cu praz, ciuperci si rosii...

Postat de: panacris in Peste

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu...Citeste continuarea

Conopida cu ficatei la cuptor

Postat de: oanapl in Ficat

Fierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici. Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu...Citeste continuarea

Chec cu nuci si stafide

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte. Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir...Citeste continuarea

Chec cu gem de capsuni si migdale

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: dantes in Dulciuri

Se foloseste acelasi tip de cana pentru a masura ingredientele (250 g). Se sparg ouale intregi si se adauga zaharul, se mixeaza putin si se adauga laptele, apoi uleiul, faina cu praful de copt si...Citeste continuarea

Cozonac floare cu gem de mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...Citeste continuarea

Chec cu cacao si ciocolata alba

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Ouale se pun intr-un castron inalt si se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute. Se pune uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie...Citeste continuarea

Chec cu glazura de ciocolata

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si...Citeste continuarea

Chec turta dulce

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte. Se cerne faina, apoi  se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul,...Citeste continuarea

Coaste de miel cu cartofi si usturoi

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am scos coastele de la congelator, le-am lasat sa se dezghete, le-am taiat in doua, le-am uscat cu un servet, apoi le-am uns cu ulei, am presarat sare si condimente Fuchs. Curatam cateii de...Citeste continuarea

Chec cu ananas si banana

Postat de: oanapl in Prajituri

Untul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia....Citeste continuarea

Chec Luna

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se preincalzeste cuptorul.  Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare...Citeste continuarea

Cheesecake la Borcan cu Caviar de...

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu alune,...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si...Citeste continuarea

Coronita cu spanac si broccoli

Postat de: oanapl in Mancaruri cu carne

Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii...Citeste continuarea

Chec cu kiwi

Postat de: dantes in Dulciuri

Separam albusul de galbenusuri, mixam bine albusurile impreuna cu zaharul pana devine o bezea tare. Amestecam treptat cu galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam...Citeste continuarea

Chec pufos glazurat cu ciocolata

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le...Citeste continuarea

Coquelet cu legume in vas tajine

Postat de: Nadyne in Pui

Am ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul. I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente. Legumele curățate si spălate,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Ciorbe

Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine. Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam...Citeste continuarea

Chec cu portocala si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam spuma ouale cu zaharul, pana acesta se topeste si ouale devin spumoase. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi coaja si sucul de portocala. Adaugam si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ciocanele invelite in bacon cu...

Postat de: gabrielasfechis in Pui

Spalam bine ciocanelele si le curatam de piele. Apoi, le condimentam si le invelim in fasii de bacon. Le asezam in tava in care punem ulei de masline. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in...Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci si samburi...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Tocam prunele marunt si curatam rodia. Mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina...Citeste continuarea

Ciorba cu gulie, smantana si sorici...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Am pus pentru inceput la fiert, soricul. Se curata si se spala legumele. Morcovii se feliaza si se pun  la fiert primii. Sarati putin, soricul de porc...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si mango

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam pe rand, cate un ou, mixand in continuare. Adaugam zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Chec cu nuci, stafide si rom

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate....Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor cu branza cu...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile de pielita, coditele le taiem cubulete marunt, baconul il maruntim. Baconul impreuna cu coditele de ciuperci, le calim in putin ulei, apoi le adaugam intr-un castron, unde am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]